Om fredspiper og glassknusing

Avklarte forventninger og tydelige mål er avgjørende for å skape trygghet og håndtere ulikheter på en arbeidsplass. Har vi trygghet får vi også endringsevne og evne til kreativ problemløsning.

Fredsprins

Fikk du med deg konflikten mellom kjøpmann Shahid Bashir og hans tidligere ansatte som endte i arbeidsretten?

Før rettssaken var kommet ordentlig i gang, inviterte Bashir motparten til en prat over en røyk. Mens de sto der og puffet kom de til enighet.

En fantastisk historie som du kan lese her! Tenk om vi oftere kunne ta en fredspipe – i overført betydning altså. Ja, du skjønner hva jeg mener …

Med feiebrett og støvkost

Det er mye rydding oKostingg kosting av knust glass i jobben min. Nei, jeg jobber ikke som renholder på heftige utesteder, men med HR eller Human Resources. Altså med det som angår menneskene i virksomheten, for å si det på godt norsk. Da blir det mye rydding. Og kosting.

Det hender jeg limer knust glass sammen, men oftere fjerner jeg det. Problemet er borte. Det er ryddig igjen. Ingen skarpe kanter å skjære seg på, ingen ikke-fungerende med skår i å snuble over.

Alle som er involvert i ryddingen får alltid noen kutt. De forsvinner ikke. Det kjennes når glass knuses. De usynlige arrene er der.

Så hvordan kan vi unngå å knuse glass? Hva skal til for at færre normalt kloke og hyggelige mennesker blir uforsonlige parter i en kamp ingen kan vinne uten samtidig å tape?

Helsefarlig rot

Det som slår meg, og som slår meg selv rett i fleisen – for jeg har knust min andel og vel så det – er at det påfallende ofte starter med utydelighet. Det er uklare mål og rammer, eller ulik forståelse av hva som er målene og rammene.

I hodet til lederen er det selvsagt klinkende klart hva som er meningen med livet, dvs. bedriften. I hodet til hver medarbeider er det like klart. Alle skaper vi vår mening, eller et mål som gir oss mening.

Problemet er at vi sjelden har sammenfallende mål. Det er dette vi på mitt språk, i HR-verden, kaller uavklarte forventninger. Og det er, om ikke livsfarlig, så i alle fall helsefarlig.

Uavklarte forventninger og motstridende mål fører til stress, brudd, konflikter, angst og sårede følelser.

Ofte går det ganske greit. Vi mennesker er gode til å føle oss frem og tilpasse oss signaler fra de rundt oss. Noen er også flinke til å snakke sammen og får justert det som foregår i eget hode nærmere det som foregår i andres.

Men ofte går det ikke bra. Vi forstår ikke at andre gjør som de gjør, og vi er også fabelaktig gode til å fantasere om hvorfor. Når den spirende ulikheten vannes og næres av uvilje mot å konfrontere ulikhetene, tar det ikke lang tid før vi har en blomstrende personkonflikt.

Fredskur

Felles mål og mening vil sammen med klare regler og rammer skape forutsigbarhet og trygghet. Da har vi den sikkerheten vi må ha for å kunne forløse kreativitet og endringsdyktighet og våge oss ut i det ukjente.

Og når noe er i ferd med å gå i tusen knas, kan det være smart å ta en fredspipe. Sammen 🙂

Kristin Grimstad

HR-rådgiver og daglig leder i Grimstad HR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Del innlegg

Facebook

Følg Oss På Facebook!

Abonner på nyheter og tips fra Grimstad HR:

loading...

Nyheter