Sterk sammen

Det er bra å jobbe hardt og ha ambisiøse mål. Å gå for individuelt gull på alle arenaer er derimot ikke bra. Det er en grunn til at det er flere av oss.  

Generasjon prestasjoncup-1614530_1920

Vi har rask tilgang på enorme mengder informasjon om det meste og de fleste. Det vi ikke alltid har like lett tilgang til, er fakta.

Selv om vi vet at tekst og bilder kan være manipulerte, måler vi oss mot utallige bilder på vellykkethet.

Du trenger ikke klikke langt før du finner noen som er vakrere, slankere, glattere, yngre, rikere, smartere.

Du trenger heller ikke mange klikk før du finner oppfordringer om å velge på øverste hylle og strekke deg etter stjernene.

Generasjon prestasjon er blitt en advarende betegnelse på dagens ungdom. Mange blir syke av for høye forventninger. Det gjelder flere enn de unge, lovende.

Ditt valg

Livet er både for kort og for langt til å godta annet enn det beste. Vi er alle ansvarlige for egne valg og valgene vi ikke tar.

Ekkoet jeg hører har min stemme, og jeg er enig med meg selv. Du kan ikke vente på at Andre skal sprette opp som troll av eske og ordne opp.

Jeg har tidligere skrevet om å bo på venterommet. Du må selv bestemme deg for å forlate et venterom, men du kan velge å be om hjelp til å gå.

Feiltastisk fantastisk

Vi tror vi er enestående. Og det er vi. I tillegg er vi feilbarlige mennesker som trenger andre mennesker.

Alt for mange strever alene, ikke minst i arbeidslivet. Det gjelder ledere så vel som medarbeidere. Vi skal levere og prestere og være sterke.

Alder er ingen hindring. Mange er i sin aller beste alder, sånn omtrent halvveis i livet med mer tid til egen rådighet enn noen gang.

Likevel er mange slitne. De har strevd alene så lenge med mangt og mye.

Å slite for individuelt gull på enhver arena er utmattende og helseskadelig.

Raus tid

Heldigvis har vi motstemmer mot det individuelle prestasjonsjaget. En av dem er journalist og forfatter Kathrine Aspaas som har skrevet Raushetens Tid. grågåsflokk

Hun mener vi er på vei mot en tid der åpenhet, vennlighet og raushet dominerer. Raushetens tid er en tid der vi deler mer og våger mer.

En tid der omtanke er effektivitet, samarbeid den nye konkurransen, ansvaret den nye friheten.

Bring it on! Vi har ikke råd til flere individuelle, syke gulljagere. Alle taper på det. La oss gjøre motstemmene til motestemmer.

Gåsa har skjønt dette for lenge siden. Den flyr i flokk i V-formasjon slik at vingeslagene lager oppdrift for gåsa som flyr bak.

Når lederen i en gåseflokk blir sliten, overtar en annen lederskapet.

Smart sammen

Gåsa flyr 70% lengre i flokk enn når den flyr alene! Kanskje er det smart å herme gåsa.

Ingen klarer alt alene alltid. Det er derfor det er flere av oss. Det er derfor talentene er fordelt mellom oss.champions-1411861_1280

Så får vi tåle at vi ikke alltid liker rådene vi får eller måten de blir gitt på. Noen kan noe du ikke kan. Noen vet noe du ikke vet, også om deg.

Valget om å be om hjelp er uansett ditt. Det er så få av oss som er tankelesere.

Valget om å ta imot hjelp er også ditt. Det er så få av oss som synes tvang er av det gode.

Ofte er det også sånn at det er godt å få hjelpe. Det får oss til å oppleve at vi betyr noe, at vi utgjør en forskjell.

Vil du benytte profesjonell hjelp, finnes det mange tilbud det er smart å klikke frem i stedet for glansbilder. Bruk tilbudene! Bruk oss!

Kristin Grimstad, leder og HR-rådgiver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Del innlegg

Facebook

Følg Oss På Facebook!

Abonner på nyheter og tips fra Grimstad HR:

loading...

Nyheter