Strømsjefer og andre sjefer

Mot til å ta beslutninger er en viktig lederegenskap. Viktige beslutninger og beslutninger som berører andre, blir gode når de tas sammen med dem som blir berørt. Derfor er evnen til å lytte og kommunisere åpent også viktige egenskaper for en leder.  

Motstrøms

Er det du som er sjef for strømmen her i huset? Den pent kledde unge mannen spurte høflig. Selv med dotter i ørene og tette bihuler forsto jeg at det var trønderstrøm den smilende østlendingen ville selge meg,

Jeg ble svar skyldig. For hvem er egentlig husstandens strømsjef? Er det den som betaler strømregningen eller er det den som bruker mest strøm?

Er det den som valgte strømleverandør for en evighet siden eller den som ikke vil ta stilling til et leverandørbytte fordi det er så mye annet å ta stilling til her i verden?

Jeg var sannelig ikke sikker. Plutselig befant jeg meg på gyngende grunn. Det var ikke noe blivende sted, verken for ham eller meg. Dermed valgte jeg den enkle løsningen, og svarte benektende på spørsmålet.

Selvsagt kunne jeg prøvd meg med et «Nei takk! Vi har strøm!», slik noen jeg kjenner utbrøt i en tilsvarende situasjon. Det er mulig det ville målbundet ham nok til umiddelbart å avslutte salgsfremstøtet.

Jeg tok ikke sjansen på det. I stedet valgte jeg det åpenbare svaret. Han hadde i grunnen bedt om det selv, når sant skal sies. Uansett, borte ble han.

Enhetlig todeling

Spørsmålet ble jeg ikke kvitt like raskt. Det var noe med dette spørsmålet om strømsjef som fikk meg til å gruble en stund på sjefer og arbeidsfordeling og samarbeid og ansvar og den slags. Sånn i sin alminnelighet.

Hjemme hos oss sjefer vi over hver våre områder. Slik er det også hos de fleste andre jeg kjenner.

En noen lunde lik fordeling av makt og ansvar har vist seg å sikre effektivitet og harmoni i daglig drift, både på hjemmebane og ellers.

De store tingene, de som virkelig merkes og som alle har en mening om, avgjøres imidlertid på en helt annen måte.

Særlig gjelder det hvis noe skal endres. Da er vi så nære som det er mulig å komme kollektivt lederskap eller teamlfugler på strømedelse, om du vil.

Diskusjonene kan ta sin tid da. Noen av dem tar i grunnen aldri slutt. Det får så være.

Erfarne toppledere tar heller ikke viktige beslutninger alene. Når noe er viktig nok, er det smart å lytte til andre. Det vet de som har nådd toppen. Hvis ikke de vet, blir de sjelden lenge der oppe.

Som du roper i skogen

Det er to grunner til å ta beslutninger sammen med andre. For det første er det som regel mer enn et riktig svar. Ja, bortsett fra helt åpenbare spørsmål som hvilken side av veien vi kjører på her i landet eller om B kommer etter A i det latinske alfabetet.

Hvis de som blir berørt av en beslutning oppfatter den som riktig, så er den rett. Et åpenbart eksempel fra hjemmebanen er valget av ny sofa.

Det er få som vil påstå at det finnes et eneste riktig sofavalg for oss, rasjonelt sett. Det er vi som skal leve med den til daglig som avgjør hvilken som er best for oss.

Et tilsvarende eksempel fra arbeidslivet kan være kontorløsninger. Enekontor, duokontor eller kontorlandskap har alle sine fordeler og ulemper.

Jeg vet ikke hva som er riktig. Det kommer helt an på arbeidsoppgaver og enkeltpersoners referanser, men jeg vet hva som fungerer best for meg.

Gode beslutninger er gode når de fungerer for de som bærer konsekvensen av den. Derfor er det farlig når ledelse blir en isolert aktivitet. Risikoen er stor for at beslutningene da oppleves som dårlige. Det er lite lønnsomt for virksomhet, ansatte og kunder.

Muligens med unntak av huslige strømsjefer som ærlig talt kan styre alene så lenge de sørger for tilgang på strøm, trenger sjefer å drøfte alternativer med sine folk.

Det er den beste måten å sikre gode beslutninger på.

Kristin Grimstad, HR-rådgiver og daglig leder i Grimstad HR

(Du kan lese mer om ledelse, tillit og gode eller dårlige beslutninger i boken «Hva er ledelse» av Jan Ketil Arnulf.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Del innlegg

Facebook

Følg Oss På Facebook!

Abonner på nyheter og tips fra Grimstad HR:

loading...

Nyheter