Triathlon til inspirasjon

Arbeidsglede og jobbengasjement er avgjørende for arbeidsmiljøet og produktiviteten på en arbeidsplass, og har også stor betydning for den enkeltes livskvalitet og arbeidshelse. Smarte ledere sørger derfor for å ha tilfredse og engasjerte medarbeidere. Smarte medarbeidere velger arbeid som passer egne behov og ambisjoner.    

Blodslitets gleder

I sommer har jeg fulgt med på Norseman Xtreme Triathlon. Den regnes av mange som verdens hardeste triathlon/Ironman med svømming i Hardangerfjorden, sykling over Hardangervidda og en full maraton opp til Gaustadtoppen.

De fleste deltakerne er fulltidsengasjert med alt annet enn idrett. Likevel klarer de å gjennomføre mer enn et halvt døgns sammenhengende blodslit, etter å ha investert hundrevis av timer med mental og fysisk trening og nøye planlegging i forkant.

Som periodevis treningsnarkoman, med vekt på periodevis, er jeg dypt imponert over alle som gjennomfører et sånt løp. Som om det ikke er nok, er det også flere som smiler og ser ut som om de faktisk koser seg underveis. Smilene blir til brede glis og ville gledeshyl ved målgang.

Stig Norseman

Stig Axelsen leverte solid på svømmeetappen og er her godt i gang med sykkeldistansen før han løper en full maraton og når Gaustatoppen og målet om svart trøye i Norseman 2014. Foto: Stine Axelsen

Løypevalg

Triathlon er ikke for alle. Jeg lar meg inspirere og motivere av hva som er mulig å klare, men velger selv andre utfordringer og er mer enn fornøyd med å kunne skryte av å være i «familie» med en av deltakerne i årets Norseman.

Slik er det også i arbeidslivet. Det er ikke alle yrker, stillinger eller arbeidsplasser som er for alle. Og i likhet med deltakerne i Norseman som frivillig har valgt å delta, må du som deltaker i arbeidslivet følge den løypa som er lagt og forholde deg til kravene og reglene som gjelder der du er.

Trår du vannet?

Hvordan står det til med motivasjon og utholdenhet på din arbeidsplass? Trår dere vannet, eller er det full gass også i slitsom motvind og på monotone flater? Er du villig til å trosse smerte og mentale begrensninger for å komme i mål og nyte mestringsfølelse, glede og stolthet over egen prestasjon?

Når ledere ber meg om råd for hva de skal gjøre når medarbeidere ikke leverer som ønsket, kan det være lederutøvelsen, kommunikasjonsformen eller måten arbeidsplassen er organisert på som må endres. Like ofte er det medarbeideren som velger å delta halvhjertet eller som løper sitt egenkomponerte løp.

Fordi du fortjener det

I Norseman er det mange faktorer som er utenfor deltakernes kontroll. Det er nok å nevne værforholdene. Deltakerne konsentrerer seg om det de kan gjøre noe med, og forbereder seg mentalt og praktisk på å håndtere det ukontrollerbare best mulig.

Arbeidsglede og jobbengasjement påvirkes av flere faktorer og av dine omgivelser, men er til syvende og sist noe du velger deg. Av og til innebærer det å finne et annet sted å være. Det fortjener arbeidsplassen. Det fortjener du.

Kristin Grimstad, HR-rådgiver og daglig leder i Grimstad HR

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Del innlegg

Facebook

Følg Oss På Facebook!

Abonner på nyheter og tips fra Grimstad HR:

loading...

Nyheter